Update 7 november 2017


Onze Cattery is gelegen in Purmerend dat ligt zo'n 20 km boven Amsterdam. In 1996 kregen we ons eerste Perzische poesje waar we al snel dol op waren en ons eerste nestje mee fokten. Nu een aantal jaren later is de liefde voor het Perzische ras en niet te vergeten de Exotic uitgegroeid tot een hele mooie hobby. Showen neemt een duidelijke plaats in, maar is onderdeel om de kwaliteit (kleur en type) te verbeteren in de variëteiten van de Golden en de Silver. Even belangrijk zo niet belangrijker vinden wij het behouden van het fijne lieve karakter van de door ons gefokte kittens.

In November 2016 kochten wij in Rusland  Tom een Blue Exotic  kater, een lang gekoesterde wens kwam uit om naast de mooie Silvers met een andere klassieke kleur te gaan showen en kittens te krijgen. In februari 2017 kwam er ook poesje bij  Nova een Perzische Harlekijn Black Tortie Tabby White.

Cattery Xarana is lid van Limbra Cat Club en geregistreerd bij The Cat Fanciers’ Association.

De Perzische Langhaar

De Perzische Langhaar is het bekendste en meest voorkomende kattenras ter wereld. Dit komt door zijn uiterlijk en karakter. Wanneer een Pers goed verzorgt wordt heeft hij een prachtige vacht. Perzen zijn evenwichtig en aanhankelijk van karakter, ze zijn goedmoedig, vriendelijk en laten zich graag vertroetelen.
De Pers is niet snel onder de indruk van bijvoorbeeld een druk huishouden.
Voor mensen die een rustig karakter in een kat kunnen waarderen en het daarnaast leuk vinden om de vacht dagelijks te verzorgen, is de Pers een ideale huisgenoot.

De Exotic Shorthair

De Exotic is de kortharige variant van de Perzische Langhaar Kat. De standaard van de Exotic komt dan ook met uitzondering van de vacht in grote lijnen overeen. Katten van dit ras vormen een goede keuze voor mensen die zich aangetrokken voelen tot katten van het Perzische type, maar zich niet willen bezighouden met de intensieve vachtverzorging die de Pers beslist nodig heeft.

Bij ons thuis

Is het geregeld een gezellige drukte. Onze 3 kinderen zijn ondertussen uitgevlogen. Daardoor kregen wij meer ruimte voor onze katten en onze labradors. Onze katten leven bij ons in huis en maken deel uit van het gezin. Ze kunnen naar buiten waar ze vrij mogen rondlopen in de afgeschermde tuin. Onze honden en katten kunnen het prima met elkaar vinden. Het gebeurt geregeld dat één van de katten bij een hond in de mand ligt.

Kittens

De kittens die bij ons geboren worden, groeien als vanzelfsprekend op in huiselijke kring. De (voor) ouders zijn PKD vrij, getest via DNA. De kittens mogen naar hun nieuwe huis verhuizen wanneer zij 14 weken oud zijn. Zij zijn dan ingeënt, ontwormt en krijgen een gezondheidsverklaring mee. De kittens hebben een stamboom met bijbehorend eigendomscertificaat.

De kittens worden verkocht met een verkoopcontract.

Onze kittens die verhuizen als liefhebber/huiskat worden voor zij naar de nieuwe eigenaar gaan gecastreerd/gesteriliseerd. Lees hier meer over vroegcastratie…

Een kitten is definitief gereserveerd als er een aanbetaling is gedaan.
Aanbetalingen worden niet terugbetaald bij annulering.


EXTRA  INFORMATIE…
  Kittens bij de nieuwe eigenaar
  Meer over vaccineren
  Over herplaatsen van een volwassen kat
  Verkoopcontract
  Vroegcastratie

Voor vragen mag u mij altijd bellen Tel. 0299-642136 of een E-mail sturen.

Bedankt voor u bezoek aan mijn website!
Josefien...


Best in Variëteit, 5 maart 2017